جدیدترین نوشته ها سئو کار برتر
- سئو کار برتر - دیجیتال مارکتینگ - ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ چیست؟
با اصطلاح ایمیل مارکتینگ روبه رو شده اید و از کاربرد و فواید آن اطلاع ندارید؟ ما به شما توضیحات کافی را ارائه خواهیم داد.
طبق آمارهای به دست آمده، حدود ۴ میلیارد نفر در سرتاسر جهان از سرویس های ایمیل استفاده می نمایند و پیشبینیها حاکی از آن هستند که این رقم، تا سال 2025، بیشتر نیز خواهد شد.
مضاف بر اینها، بر اساس آخرین آمار به دست آمده، میزان ۶۹ درصد از بازاریابان خبره، برای تبلیغات و همچنین توزیع محتوای خود در نت، از ایمیل مارکتینگ بهره می برند.
تمامی آمارها، بیانگر اهمیت این قابلیت هستند و لذا نشان می دهند که استفاده از امکانات آن در شیوه های بازاریابی، تا چه اندازه قادر است مخاطب هدف و کار آمد را به سمت یک کسب و کار، حرکت دهد.
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست
پدیده ی ایمیل مارکتینگ و یا Email Marketing، یک روش مستقيم تلقی می شود و برای ارتباط هدفمند با بازار هدف، کارآمد است.
به عنوان مثال، می توان از ایمیل مارکتینگ برای برند سازی، ترغیب نمودن مشتری برای خرید، اطلاع رسانی اخبار و به طور کلی تعامل با مشتری مدد گرفت.
می توانیم مبحث ایمیل مارکتینگ را در یک مثال ساده تر خلاصه کنیم. با استفاده از این امکان، اطلاع رسانی اخبار و مقالات تازه در بخش بلاک یک سایت بهتر انجام می شود.
البته در این میان همواره به خاطر داشته باشید که بهره جویی از ایمیل مارکتینگ، برای تمامی مشاغل مفید نخواهد بود. در اصل این استراتژی بازاریابی است که مشخص می کند آیا باید به سراغ ایمیل بروید یا خیر.
ایمیل مارکتینگ مناسب کدام کسب و کار است
اکنون که تا حدودی با کاربرد ایمیل مارکتینگ و ماهیت آن آشنا شدید، وقت این رسیده که بدانید آیا برای رشد کسب و کار خودتان، به این ابزار نیاز خواهید داشت یا نه.
توجه داشته باشید که نرخ بازگشت سرمایه و همچنین نرخ کلیک، بنا بر نوع کسب و کار متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال یک فروشگاه کیف و کفش را در نظر بگیرید. آیا به نظر شما مخاطبینی که در این سایت خدمات و محصولات خود را دنبال می کنند از ایمیل خود نیز بهره می برند؟ به احتمال بسیار قوی، عموم آنها حتی در صورت داشتن ایمیل نیز به ندرت آن را چک خواهند نمود. در نتیجه برای اینکه بتوانید توجه این قسم از مخاطب را جلب کنید، بیشتر از ایمیل مارکتینگ نیازمند بازاریابی پیامکی خواهید بود.
اکنون بیایید کسب و کاری را در نظر بگیریم که بعد از طراحی سایت آموزشی خود، به فکر انتشار مقالات و اخبار در حوزه ی تخصصی خود است. اینجا ایمیل مارکتینگ می تواند بنا بر جنس مخاطب هدف، قابلیت بهتری داشته باشد. مخاطبین این دست سایت ها، احتمالا نرخ تعاملی بالایی را با این روش خواهند داشت.
با تمام تفاسیر، فراموش نکنید که بازاریابی ایمیلی تنها یک نوع ابزار محسوب می شود که در قدم اول باید به درستی از آن استفاده نمود. اگر تا به امروز بازخورد خوبی از ایمیل مارکتینگ نداشته اید، شاید وقت آن رسیده که با مشاورین دیجیتال مارکتینگ مشورت نمایید.
نوشتن ایمیل مارکتینگ باید چگونه باشد؟
در مبحث طراحی ایمیل مارکتینگ، چیزی که بیش از هر موردی باید به آن توجه شود، پرسونای بازار هدف است. بنا را بر این می گذاریم که شما صاحب یک فروشگاه لباس کودک هستید؛ به نظر شما ارسال ایمیل تبلیغاتی برای مردان می تواند مفید واقع شود؟ بی شک با توجه به نوع کاربری، این بانوان هستند که اغلب خریدهای کودکان خود را انجام میدهتد و آقایان عموما تنها آنها را همراهی می کنند. پس می توان اینگونه نتیجه گرفت که توجه به جنسیت، سن و سال، علایق، نیازها و به طور کلی پرسونای بازار هدف، یکی از مهمترین اصول در ایمیل مارکتینگ به حساب می آید. لازم به ذکر است که عدم توجه به این پدیده، می تواند نرخ پرش کاربران شما را افزایش دهد و سئو سایت را نیز با مشکل مواجه کند.
نرخ پرش در حقیقت همان ضریب بازگشت است و به بازدیدکنندگانی اشاره دارد که پس از دریافت ایمیل تبلیغاتی شما، وارد سایت شده و بلافاصله از آن خارج می شوند.
احترام به مشتری در مبحث ایمیل مارکتینگ
پیش از کلید زدن هر اقدام بازاریابی مخصوصا ایمیل مارکتینگ، همواره هدف خود از انجام آن را به طور دقیق درک نمایید. بی شک ایجاد تعاملی ماندگار با بازار هدف و در نهایت افزایش بازدید سایتی که به فروش منجر می شود، خواسته ی بزرگ شماست. حال اگر بیاییم در نظر بگیریم که مخاطبین شما روزانه ده ها ایمیل تبلیغاتی مرتبط با کسب و کارهای دیگر را نیز دریافت می کنند؛ در نتیجه شما در میان این خیل عظیم و کلافه کننده، گم خواهید شد.
برای حل این مشکل، سعی کنید که برای مخاطب خود متفاوت باشید و خلق ارزش نمایید.
سعی کنید که فقط به منظور فروش بیشتر اقدام به ارسال ایمیل نکنید و در این میان از روش های مختلف تعاملی نیز بهره بجویید تا مشتری احساس ارزشمندی کند؛ به عنوان مثال، می توانید برای آنها پیام خوشامد گویی بفرستید و یا از تخفیفات مخصوص مشتری های ثابت استفاده کنید.
شخصی سازی در ایمیل مارکتینگ چگونه است
یکی از مهم ترین کارهایی که باید در مبحث ایمیل مارکتینگ انجام دهید، گروه بندی کردن مشتریان و همچنین شخصی سازی نمودن ایمیل های ارسالی است. برای دستیابی به این مهم، می توانید از فرم های مخصوص نظرسنجی در زمان های ثبت نام استفاده کنید و اطلاعات مفیدی را در خصوص مخاطبین خود به دست آورید.
تحلیل نمودن درست فعالیت مخاطب در پلتفرم های مجازی نیز روش مناسب دیگری می باشد که به خوبی شما را راهنمایی می کند. به همین طریق می توان به راحتی هرچه تمام تر، لحن پیام و شیوه ی نگارش آن را برای هر طیف از مشتری طراحی نمود. این کار اگرچه به ظاهر زمان زیادی را می طلبد، اما نتیجه ای صد درصد مفید را در پی خواهد داشت.
سخن پایانی در مورد ایمیل مارکتینگ
شما همواره می توانید رابطه ی مخاطب با خودتان را به وسیله ی ایمیل مارکتینگ، بهبود ببخشید. ما در مقاله ی پیش رو، سعی داشتیم که به طور کامل، ماهیت این ابزار را بررسی کنیم و سپس راه و چاه استفاده از آن را برای شما شرح دهیم.
شاید تا به امروز از ابزاری به نام ایمیل مارکتینگ اطلاع نداشتید؛ اما هنوز هم زمان کافی را دارید؛ می توانید همین امروز به مدد تدوین یک استراتژی کارآمد و مفید، با مشتریان خود تعاملی ماندگار برقرار کنید و به کسب و کار خودتان رونق بیشتری ببخشید.
چنانچه در این مسیر نیازمند دریافت مشاوره هستید یا سوال و ابهاماتی ذهنتان را به خودش مشغول کرده است، می توانید با کارشناسان سئوکاربرتر ارتباط برقرار نمایید . آنها در اسرع وقت، پاسخگوی نیاز شما خواهند بود.